כאשר מטופל סובל מאבנים בכיס המרה, אבנים אשר גורמות לכאבים מתונים עד חריפים , ניתוח להוצאת כיס המרה (כריתת כיס המרה) מהווה הפתרון המקובל ביותר לפתרון הבעיה. בדרך כלל התסמינים אינם שבים וחוזרים לאחר הסרת כיס המרה. במספר מקרים מועט, הניתוח מבוצע על מנת למנוע הופעת סיבוכים כתוצאה מהימצאות אבנים בכסי המרה.
ביצוע ניתוח בעזרת לפרוסקופ הינה בדרך כלל האפשרות הטובה ביותר להסרת כיס המרה. ביצוע ניתוח פתוח בכיס המרה מצריך תקופת החלמה ארוכה יותר וכרוך בכאבים חזקים יותר.
ראה מידע נוסף לגבי הנחיצות לביצוע ניתוח במקרים של:
• אבנים בכיס המרה ללא תסמינים מלווים
• אבנים בכיס המרה בעלי תסמינים מלווים
אפשרויות ניתוחיות
ניתוח לפרוסקופי בכיס המרה הינו סוג הניתוח הנפוץ ביותר על מנת להסיר את כיס המרה. בסוג זה של ניתוח, הרופא המנתח מחדיר מכשיר ראייה מאיר המכונה לפרוסקופ, יחד עם כלים ניתוחיים נוספים, אל תוך חלל הבטן שלך דרך מספר פתחים קטנים (חתכים). סוג של הליך ניתוחי הינו בעל רמת בטיחות גבוהה ביותר, ובני אדם אשר עוברים אותו מחלימים, עד כדי חזרה לפעילות רגילה, בדרך כלל תוך מספר ימים מועט ביותר.
ניתוח פתוח בכיס המרה כרוך בביצוע חתך גדול על מנת להסיר את כיס המרה. ניתן לבצע ניתוח מעין זה במידה וביצוע ניתוח בעזרת לפרוסקופ אינו בגדר אפשרות או כאשר מתפתים סיבוכים בעת ביצוע הניתוח הלפרוסקופי. מרבית הניתוחים הפתוחים מבוצעים לאחר ניסיון של ביצוע ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה. ביצוע ניתוח פתוח יכולה גם להיות האפשרות הטובה ביותר במקרים של בעיות של אי קרישת דם, במקרה של מבנה אנטומי חריג, או נוכחות מוגברת של צלקות מניתוחים קודמים.
כ- 15 אחוזים מבני האדם אשר מצביעים על תסמינים כתוצאה מנוכחות אבנים בכיס המרה סובלים מאבנים הממוקמות בצינור המרה המשותף. אבנים בצינור המרה המשותף (choledocholithiasis) עלולות לגרום לסיבוכים מסכני חיים, כך שיש צורך להסיר גם אותן במידה והן מתגלות במהלך ביצוע הניתוח להוצאת כיס המרה.
המאמר מוגש מטעם IMED פורטל הרפואה המקיף והגדול ביותר בישראל , ניתן למצוא בו את אינדקס הרופאים הרשמי של אתר YNET.